2nd Night Trail

night_trail_start

2nd Night Trail

Sfendami Night Trail

Νυκτερινό ορεινό τρέξιμο- ορεινή ποδηλασία-αγώνας προσανατολισμού

 

Διοργανώνεται το Σάββατο  1 Οκτωβρίου το 2ο Sfendami Night Trail . Διεξάγεται στην Σφενδάμη Πιερίας . O χώρος των εκδηλώσεων είναι ο  λόφος του προφήτη Ηλία που βρίσκεται 2.5 χιλ έξω από την Σφενδάμη .  Το event  περιλαμβάνει   αγώνα νυκτερινού ορεινού τρεξίματος 20 χιλ. από τα οποία τα 9 χλμ. είναι μονοπάτι ,  και αγώνα νυκτερινής ορεινής ποδηλασίας . Oι υπόλοιπες διαδρομές είναι δασικοί και αγροτικοί δρόμοι.

Αγώνας προσανατολισμού  Σάββατο 1 – Κυριακή 2 οκτωβρίου για παιδιά και μεγάλους αναμένονται πληροφορίες η προετοιμασία είναι σε εξέλιξη αγώνες τρεξίματος και ποδηλάτου για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών   Σάββατο 6  η ώρα .

Χώρος εκδηλώσεων . λόφος του προφήτη Ηλία , που είναι και το κέντρο των εκδηλώσεων , βρίσκεται 2,5 χιλ  έξω από την Σφενδάμη . Περνώντας μέσα από την πλατεία του χωριού  ακλουθούμε  την ασφάλτινη διαδρομή με κατεύθυνση για Παλαιόστανη . ο χώρος θά   προσφέρεται για τους αθλητές αλλά και για τους επισκέπτες για ελεύθερη κατασκήνωση . Θα λειτουργεί και ψησταριά για τους επισκέπτες .Επίσης στον χώρο των εκδηλώσεων θα υπάρχουν φορητές ντουζιέρες με ζεστό νερό όπως και τουαλέτες  για τους αθλητές  και τους επισκέπτες .

Δικαίωμα συμετοχής και στα 2 αγωνίσματα   έχουν άνδρες και γυναίκες  από  15 ετών και πάνω .γιά την ηλικία 15-18 ετών χρειάζεται υπογραφή κηδεμόνα

Διαδρομή είναι κοινή  για το τρέξιμο και για το ποδήλατο .

Tεχνικά στοιχεία διαδρομής . 20  χιλ  από τα οποία τα 9 χιλ είναι μονοπάτια ,στο συνολό τους είναι ευχάριστα   σαν τούνελ και σε κάποια σημεία τεχνητά και οί υπόλοιπες διαδρομές δασικοί και αγροτικοί δρόμοι. Η συνολική υψομετρική διαφορά είναι 760 μέτρα |

Σταθμοί- τροφοδοσία

 

  1. Σταθμός Τεπόνιτσα – 9 χιλ. τσέχου χώράφι | υδροδοσία
  2. Σταθμός – καταχαλίτικα , 13,5 χιλ | υδροδοσία τροφοδοσία
  3. Σταθμός τσαίρια 17,5 χιλ | υδροδοσία , τροφοδοσία

 

Σταθμοί ελέγχου

  1. 5 χιλ Tεπόνιτσα
  2. 9 χιλ Tεπόνιτσα
  3. 13.5 χιλ Tσαϊρια
  4. 17,5 χιλ

Aποκλεισμός αθλητή  . Aθλητής πού δεν εχει περάσει σταθμό ελέγχου αποκλείεται από τον  αγώνα | Xρονικά όρια  χρονικά όρια στούς αγώνες δεν υπάρχουν.

Η σηματοδότηση θα γίνει με κορδέλες και φωσφορίζοντα ειδικά ταμπελάκια  Ο χώρος εκκίνησης και τερματισμού βρίσκεται  στο λόφο του προφήτη Ηλία . Η εκκίνηση θα δοθεί  στις 19:30 για το ποδήλατο και μετά από 15 λεπτά θα ακολουθήσει το τρέξιμο.  .

Κόστος συμμετοχής για τον κάθε αθλητή είναι 15 euro .

Ο κάθε αθλητής δικαιούται :

Γεύμα , σαλάτα , φρούτο και κρασί απεριόριστο στο πάρτι που θα ακολουθήσει , αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής . Ευπρόσδεκτα κρασιά – τσίπουρο και ότι επιθυμεί ο κάθε συμμετέχων από την περιοχή του . Aσφάλεια των αθλητών θα βρίσκεται στούς αγώνες 20 μελής  ομάδα διασωστών και ραδιοερασιτεχνών όπως και μια ομάδα 20 μελών της διοργάνωσης .ο κάθε αθλητής τρέχει με δική του ευθύνη και η διοργάνωση σε περίπτωση ατυχήματος δεν φέρνει καμία ευθύνη  .

Απονομές    νικητών    στους 3  πρώτους  νικητές γενικής κατάταξης , ανδρών και γυναικών . Επίσης έπαινο συμμετοχής δικαιούνται όλοι  οι τερματίσαντες αθλητές .  Οι 3 πρώτοι νικητές των αγώνων στη γενική κατάταξη όπως και η πρώτη νικήτρια θα έχουν δωρεάν εγγραφή για την διοργάνωση  SMF 2012 .

Για τη συμμετοχή είναι υποχρεωτική η χρήση φακού για όλους  τους αθλητές και κράνος για τους ποδηλάτες .

ΔΉΛΩΣΗ ΣΥΜΕΤΟΧΗΣ

Δηλώστε συμμετοχή  στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.sfendami.gr στην φόρμα δήλωσης  συμμετοχής  – Sfendami Night Trail –   η δήλωση θα αναρτηθεί 1 Σεπτεμβρίου.Θά συμπληρώνεται για να έχει τη δυνατότητα η διοργάνωση να εκτιμήσει τον αριθμό των συμμετεχόντων αθλητών για να προετοιμαστεί ανάλογα . Το ποσό συμμετοχής θα καταβληθεί στην γραμματεία στο χώρο των εκδηλώσεων κατά την παραλαβή του αριθμού .

Η γραμματεία θα λειτουργήσει το Σάββατο  1 Οκτωβρίου από τις 15:00 έως τις 19:00

Αλλαγή  προγράματος   η διοργάνωση έχει το δικαίωμα αλλαγής η τροποποίησις του προγράμματος  εφόσον κρίνεται απαραίτητο για λόγους ασφάλειας . Λόγω του ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί νύχτα , η δυσκολία του είναι μεγαλύτερη και για αυτό σας ζητάμε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για την ασφάλεια σας .

Σας περιμένουμε στην Σφενδάμη για νυχτερινές περιπλανήσεις!

Διοργάνωση ΣΦΕΝΔΑΜΟΣ  Α.Μ.Κ.Ε

 

Comments are closed.