(21/04/12) S.M.F 2012

smf_view

(21/04/12) S.M.F 2012

Το S.M.F – Sfendami Mountain Festival είναι ένα διήμερο εκδηλώσεων που γίνεται κάθε χρόνο στα μέσα Απριλίου . Διεξάγεται στην Σφενδάμη Πιερίας και για το 2012 επαναλαμβάνεται για έκτη συνεχόμενη χρονιά . Σκοπός της διοργάνωσης είναι η διάδοση αθλημάτων λιγότερο διαδεδομένων στον κόσμο όπως είναι το ορεινό τρέξιμο και η ορεινή ποδηλασία .

Η προσέλκυση αθλητών , παιδιών , γονέων και θεατών σε ένα κοινό στόχο όπως είναι η αγάπη για τον αθλητισμό την φύση αλλά και την ανάδειξη τις ευρύτερης περιοχής . Διοργανωτής είναι ό ΣΦΕΝΔΑΜΟΣ αστική μη κερδοσκοπική εταιρία με έδρα την Σφενδάμη Μετά από πέντε χρόνια επιτυχούς πορείας η διοργάνωση προβαίνει σε αλλαγές ως προς τον χώρο τις διαδρομές αλλά και την δομή τις διοργάνωσης . Πρωταρχικό ρόλο έχει ο αθλητής και ο θεατής . Νέος εκθεσιακός χώρος καθώς και νέος χώρος εστίασης αθλητών επισκεπτών , όπως και δυνατότητα παρακολούθησης των αγώνων . Στο νέο χώρο δημιουργούνται καινούριες δράσεις για μικρούς και μεγάλους, παιχνίδια τσουβαλοδρομίες, Χώρος δημιουργικής απασχόλησης  SMF , Bazaar Smf . Νέος χώρος εκδηλώσεων είναι ο λόφος του προφήτη Ηλία, ένας χώρος που αρμόζει στο Festival με δυνατότητα των συμμετεχόντων για ελεύθερη κατασκήνωση άμεση πρόσβαση στις διαδρομές των αγώνων αλλά και περισσότερες δράσεις από καινούριες δραστηριότητες. O Λόφος Προφήτη Ηλία βρίσκεται 2,5 χιλ. έξω από την Σφενδάμη και η διαδρομή έως εκεί είναι ασφάλτινη . Περνώντας μέσα από την πλατεία του χωριού ακολουθούμε τον δρόμο με κατεύθυνση προς Παλαιόστανη όπου μετά από 2,5 χιλ συναντάμε τον λόφο του προφήτη Ηλία. Διαθέτει τουαλέτες και ντουζιέρες με ζεστά νερά για αθλητές και κατασκηνωτές Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα 23 χλμ ορεινού τρεξίματος όπως και στον αγώνα ορεινής ποδηλασίας 42 χλμ έχουν όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους, άνδρες και γυναίκες . Αθλητές ηλικίας 15-18 ετών χρειάζεται υπογραφή κηδεμόνα . Οι αγώνες είναι ανεξάρτητοι και ο κάθε συμμετέχον επιλέγει σε ποιο αγώνισμα θα συμμετάσχει ή και στα δύο . Θα υπάρχει νικητής και νικήτρια διημέρου .

Κατηγορίες αγώνων ορεινού τρεξίματος- ορεινής ποδηλασίας

  1. 15-18 ετών     
  2. 19-39 ετών   
  3. 40-49 ετών      
  4.  50+         
  5. κατηγορία γυναικών

 

Παιδικοί αγώνες

  • 4-8
  • 9-12 ετών
  • 13-15
  • Fan(15-85 ετών) 4χμ. δωρεάν συμμετοχή

Σάββατο 21 Απρίλιου

15:00 Εκκίνηση αγώνα ορεινού τρεξίματος

Κυριακή 22 Απριλίου

10:30 Εκκίνηση αγώνα ορεινής ποδηλασίας

Η γραμματεία θα λειτουργεί για την παραλαβή αριθμού και εγγράφης αθλητών το Σαββάτο 21 Απριλίου από τις 10.00 έως και 15 λεπτά πριν την εκκίνηση του αγώνα και την Κυριακή από τις 8.00 ες και 15 λεπτά πριν την εκκίνηση τού αγώνα  .

Χρονικά όρια αποκλεισμού δεν υπάρχουν . Στον αγώνα ορεινής ποδηλασίας πού είναι 2 κύκλοι έγκυρος τερματισμός θεωρείται για τον αθλητή πού ολοκληρώνει και τούς δύο κύκλους

Τροφοδοσία αγώνων :  στον αγώνα ορεινού τρεξίματος θα υπάρχουν 3 σταθμοί υδροδοσίας ,2 τροφοδοσίας . 

  1. τεπόνιτσα 9ο χιλ 
  2. αεροπορία 14 χιλ 
  3. τσαϊρια-καταχαλίτικα  18 χιλ

στον αγώνα ορεινής ποδηλασίας 6 σταθμοί υδροδοσίας 4 τροφοδοσίας

  1. τεπόνιτσα 9 χμ
  2. αεροπορία 14 χμ  
  3. τσαϊρια-καταχαλίτικα 18 χμ 
  4. τεπόνιτσα   28 χμ
  5. αεροπορία 32 χμ
  6. τσαϊρια-καταχαλίτικα  38χμ

Στόν αγώνα ορεινής ποδηλασίας όπως καί στόν αγώνα ορεινού τρεξίματος θα υπάρχουν 4 σταθμοί ελέγχου σε σταθμούς και κομβικά σημεία της διαδρομής. Όλοι οι αθλητές/τριες οφείλουν να ακολουθήσουν τη σηματοδοτημένη διαδρομή και να φέρουν το νούμερο του αγώνα σε εμφανή σημείο .Αθλητής πού δέν περνάει απο σταθμό ελέγχου ακυρώνεται από τόν αγώνα .

Οι διαδρομές των αγώνων θα είναι πλήρως και εμφανώς σηματοδοτημένες με έγχρωμη κορδέλα σήμανσης ανά 15 μέτρα . Για την κατεύθυνση των διαδρομών θα χρησιμοποιηθούν πινακίδες Α4 . Σε όλες τις διασταυρώσεις πινακίδες Χ (για λάθος κατεύθυνση) . Σε σημεία που θέλουν ιδιαίτερη προσοχή πινακίδα με 3 βελάκια , καθώς και χιλιομετρικές πινακίδες ανά 2 χιλ.

Ο αγώνας ορεινού τρεξίματος έχει εκκίνηση και τερματισμό τον λόφο του προφήτη Ηλία – κινείται ανάμεσα σε δασικούς και αγροτικούς δρόμους . Από τα 23 χιλ τα 9,2 χιλ είναι μονοπάτια . Η συνολική υψομετρική διαφορά είναι 880 μέτρα . Οι διαδρομές είναι χωμάτινες , δεν έχουν καθόλου πέτρα , όπως και τα μονοπάτια στο σύνολό τους είναι ευχάριστα και οι αθλητές κινούνται μέσα σε ένα τούνελ φυσικής ομορφιάς. Ο αγώνας ορεινής ποδηλασίας έχει εκκίνηση και τερματισμό τον λόφο του προφήτη Ηλία . Θα γίνει ένας κύκλος 4 χιλ και 2 κύκλοι των 19 χιλ. οι αθλητές πού θα ολοκληρώσουν μόνο τον 1ο γύρο θά θεωρούνται ως τερματίζοντες με χρόνο και όχι ως εγκαταλείψαντες. Στην γενική κατάταξη θα εμφανίζονται μετά τους τερματίζοντες του αγώνα των 42 χιλ Σε κάθε κύκλο οι αθλητές θα περάσουν μέσα από τον χώρο εκδηλώσεων και θα ακολουθήσουν την διαδρομή του αγώνα . Στο σύνολο του ο αγώνας έχει 1650 μέτρα υψομετρική διαφορά . Συνολικά τα μονοπάτια είναι 19 χιλ. και οι υπόλοιπες διαδρομές δασικοί και αγροτικοί δρόμοι.

Για τους θεατές : Οι αγώνες έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την ευχαρίστηση των αθλητών αλλά και την παρακολούθησή τους από τους θεατές . Δυνατότητα παρακολούθησης των αγώνων από τον λόφο του προφήτη Ηλία σε απόσταση 1000 μέτρων με 2 περάσματα στον αγώνα ορεινού τρεξίματος και 3 περάσματα στον αγώνα ορεινής ποδηλασίας . Επίσης η πρόσβαση σε σημεία των διαδρομών είναι εύκολη και άμεση με μέγιστη απόσταση από τον λόφο τα 2,5 χμ. Θα υπάρχει και χάρτης για να κατευθύνει τους θεατές σε διάφορα σημεία της διαδρομής !

Ακόμη θα παρέχεται η δυνατότητα παρακολούθησης των αγώνων σε τηλεοράσεις οι οποίες θα βρίσκονται στον χώρο εστίασης θεατών επισκεπτών και θα καλύπτουν live 2 μονοπάτια των αγώνων με ασύρματες κάμερες .

Τεχνική υποστήριξη ποδηλατικού αγώνα  shimano servis

όλα τα ποδήλατα πού θα συμμετέχουν θα έχουν την δυνατότητα τεχνικού ελέγχου καθώς και στην εξέλιξη του αγώνα σε 4 σημεία θα υπάρχει τεχνική υποστήριξη .

Εγγραφές αθλητών 

Oι εγγραφές ανοίγουν στις 3 Ιανουαρίου 2012 και γίνονται μέσω της ιστοσελίδας της διοργάνωσης www.sfendami.gr . Η διοργάνωση θα δεχθεί για τον αγώνα ορεινής ποδηλασίας400 αθλητές και για τον αγώνα ορεινού τρεξίματος  300 αθλητές . Οι εγγραφές θα λήξουν στις 17 Απριλίου . Ο αθλητήs που συμπληρώνει την φόρμα δήλωσης εγγραφήs πρέπει εντόs λίγων ημερών να καταβάλει το αντίτιμο συμμετοχήs για την ολοκλήρωση της εγγραφής του . Τα στοιχεία κατάθεσης βρίσκονται στην φόρμα δήλωσης . Η διοργάνωση ενημερώνεται αυτόματα για την κατάθεση του ποσού συμμετοχής . Μπορεί ένας αθλητήs να κάνει κοινή κατάθεση για λογαριασμό άλλων αθλητών . Σε αυτην την περίπτωση θα πρέπει να ενημερώσει με email τη διοργάνωση με τα ονόματα των αθλητών για τους οποίους έγινε η κατάθεση και σε ποια αγωνίσματα θα συμμετάσχουν . Εφόσον γίνει κατάθεση μέσω εμβάσματος από άλλη τράπεζα θα πρέπει η διοργάνωση να ενημερωθεί με email από ποιον αθλητή έγινε η κατάθεση . Yπάρχει η δυνατότητα να καταβληθεί το ποσό και με ταχυδρομική επιταγή . Τα στοιχεία και η διεύθυνση βρίσκονται στην σελίδα “Επικοινωνία” του site . Τα ταχυδρομικά έξοδα επιβαρύνουν τον αποστολέα . . Όσοι αθλητέs ολοκληρώσουν την εγγραφή τουs μέχρι τις 18 Απριλίου θα έχουν το ονοματεπώνυμο τουs στην πινακίδα του ποδήλατου και στον αριθμό του τρεξίματος . O κάθε αθλητήs θα έχει αριθμο συμμετοχής στούς αγώνες σύμφωνα με τον αριθμό που θα αναγράφεται στιs καταστάσειs συμμετοχόντων mtb –  run . Ο κάθε αθλητήs δικαιούται με την εγγραφή του όλες τις παροχές πού προσφέρει η διοργάνωση στους αθλητές – αναμνηστικό δίπλωμα , μετάλλιο σε όλους τους τερματίσαντες του αγώνα ορεινού τρεξίματος  , μια κάρτα για συμμετοχή στο Pasta Party καί πλήρες γεύμα μετά τον τερματισμό . Θα δοθούν ακόμη πολλά δώρα στους νικητές αλλά και στους υπόλοιπους αθλητές  με κληρώσεις . Δωρεάν εγγραφές δικαιούνται οι 3 πρώτοι νικητές , και νικήτριες ορεινού τρεξίματος -ορεινής ποδηλασίας καθώς και οι νικητές των αγώνων κάθε κατηγορίας , όπως επίσης ο νικητής και η νικήτρια διημέρου των αγώνων τού 2011 καθώς και οι 3 πρώτοι νικητές και η πρώτη νικήτρια των αγώνων του Sfendami Night Trail 2011 .. Oι αθλητές θα πρέπει να συμπληρώσουν τήν φορμα δήλωσης συμετοχής                                                  Κόστος συμετοχής Το κόστος για κάθε αγώνισμα είναι 20 ευρώ ,για τα δύο 40 ευρώ με ολοκλήρωση εγραφής εως  17 Απριλίου. Τήν ημέρα των αγώνων 25 ευρώ για κάθε αγώνα 45 και στούς δύο .Η εγγραφή ολοκληρώνεται με την κατάθεση του χρηματικού ποσού .ο αριθμός λογαριασμού  βρίσκεται στην φόρμα  δήλωσης συμμετοχής.

Βράβευση πολυπληθέστερης ομάδας     

Aπονομή βραβείου στην πολυπληθέστερη ομάδα που θα δηλώσει συμμετοχή για τον αγώνα ορεινού τρεξίματος και βράβευση για τον αγώνα ορεινής ποδηλασίας .Τα αποτελέσματα θα βγουν  από τις καταστάσεις συμμετοχόντων που βρίσκονται στην ιστοσελίδα τις διοργάνωσης , και θα βγουν σύμφωνα με τον αριθμό αθλητών που έχουν δηλώσει ανά ομάδα.. Aθλητές που έχουν δηλώσει 2 ομάδες θα λαμβάνεται ως συμμετοχή για τα αποτελέσματα η πρώτη ομάδα .Τελική ημερομηνία εγγραφής αθλητών είναι η 17 Απρίλιου.Αθλητές που θα εγγραφούν σε ομάδα  την ημέρα των αγώνων δεν θα συμπεριληφθούν στα αποτελέσματα για την επικρατέστερη ομάδα .

Συμετοχή ηλεκτρικά ποδήλατα

συμμετοχή και ηλεκτρικών ποδηλάτων δίνοντας την δυνατότητα να συμμετέχουν στο festival και αθλητές με ηλεκτρικά ποδήλατα . Oι αθλητές που θα συμμετέχουν με τα συγκεκριμένα ποδήλατα θα είναι εκτός ανταγωνισμού, oπως θα συμμετέχουν με διαφορετική πινακίδα στον αγώνα και   θα πάρουν εκκίνηση στο τέλος της σειράς

 

 Όροι συμμετοχής  

Κάθε αθλητής με την συμμετοχή του στον αγώνα δηλώνει υπεύθυνα ότι αποδέχεται τους κανονισμούς της προκήρυξης και ότι είναι απολύτως υγιής (σωματικά και ψυχικά) για την συμμετοχή του στους αγώνες, αντιλαμβανόμενος όλους τους πιθανούς κινδύνους που απορρέουν από την συμμετοχή του σε αυτούς . Συμμετέχει αποκλειστικά και μόνο με δική του ευθύνη και παράλληλα αποδέχεται ότι ο φορέας της διοργάνωσης , όπως και κάθε πρόσωπο που εργάζεται και εμπλέκεται με οποιοδήποτε τρόπο στη διοργάνωση των συγκεκριμένων αγώνων , δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη απέναντί του για τυχόν τραυματισμό του , καταστροφή ή απώλεια προσωπικού εξοπλισμού ή αντικειμένων , πριν , κατά την διάρκεια , και μετά τούς αγώνες . Κάθε αθλητής με την συμμετοχή του σε κάθε αγώνα δηλώνει υπεύθυνα ότι δεν απαιτεί καμία αποζημίωση για φωτογραφίες , βίντεο , στιγμιότυπα , αποτελέσματα με προσωπικά του στοιχεία ή συνεντεύξεις του κατά την διάρκεια της διοργάνωσης , που τυχόν θα χρησιμοποιηθούν από τον διοργανωτή ή τους χορηγούς για ενημερωτικούς ή διαφημιστικούς σκοπούς .

Κανονισμοί αγώνων

Έγκυρη θεωρείται μια εγγραφή εφόσον έχει ολοκληρωθεί σύμφωνα με τους όρους συμμετοχής της προκήρυξης .Υποχρεωικό κράνος στόν ποδηλατικό αγώνα. Για οποιασδήποτε απρόβλεπτες καταστάσεις πού δεν αναφέρονται στην προκήρυξη την ευθύνη έχει ο υπεύθυνος της διοργάνωσης και ο τεχνικός σύμβουλος .

Ασφάλεια αγώνων

Θα υπάρχει κάλυψη κατά την εξέλιξη των αγώνων από ομάδα διασωστών καθώς και σε πολλά σημεία όπως και κάλυψη με επικοινωνία για την ασφαλέστερη διεξαγωγή τους . 50 εθελοντές της διοργάνωσης θα βρίσκονται στο χώρο για την ομαλή εξέλιξη των αγώνων καθώς και την ενημέρωση του κόσμου στο διήμερο .

Χώρος δημιουργικής απασχόλησης  SMF

Xώρος όπου θα έχουν δυνατότητα τα παιδιά να παίζουν , να ζωγραφίζουν με θέμα το festival αλλά και να γνωρίσουν νέες δράσεις  οικολογικού ενδιαφέροντος

Bazaar SMF   

Xώρος όπου θα έχουν τη δυνατότητα αθλητές και επισκέπτες να ανταλλάξουν προϊόντα αλλά και να τα εμπορευτούν . Αφορά μόνο αθλητικά και ποδηλατικά είδη .

Εστίαση θεατών επισκεπτών αθλητών

Σκεπαστοί χώροι με δυνατότητα γεύματος , και αναψυκτικών

Εκδηλώσεις για παιδιά

Τσουβαλοδρομίες – διελκυστίνδα και άλλα καινούρια αθλήματα για μικρούς και μεγάλους . Η συμμετοχή είναι ελεύθερη , ατομική ή ομαδική .

Παιδικοί αγώνες ορεινού τρεξίματος και ορεινής ποδηλασίας – αγώνες για παιδιά  5-8 ετών (500 μέτρα) και 9-12 ετών (1200 μέτρα) .

Σας περιμένουμε στον πανοραμικό λόφο του Προφήτη Ηλία στη Σφενδάμη Πιερίας για να περάσουμε ένα διήμερο με αγώνες και δράσεις για μικρούς και μεγάλους

 

Comments are closed.