2ο Adventure Experience 28-29/09/2013

Adv

2ο Adventure Experience 28-29/09/2013

                                                                         sfendami adv experience logo

                                        Sfendami Adventure Experience   28 -29 Σεπτεβρίου 2013

H Διοργάνωση Sfendami Adventure Experience είναι φθινοπωρινή διήμερη αθλητική συνάντηση ορεινών δράσεων που διοργανώνεται στην Σφενδάμη Πιερίας με κέντρο εκδηλώσεων τον λόφο του προφήτη Ηλία στις 28-29 Σεπτεμβρίου.

Eliminator Race

 Night Trail

Enduro Race

Πρόγραμμα διημέρου

 Μονοπάτια Enduro Race

Προφίλ διαδρομής Night Trail

Εγγραφή αθλητών

Διαμονή Αθλητών

Η αφίσα της διοργάνωσης

Το διήμερο περιλαμβάνει :

  Σάββατο    28 Σεπτεμβρίου αγώνας  eliminator race ορεινού τρεξίματος και ορεινής ποδηλασίας  ,και το     night trail  και Κυριακή  29  Σεπτεμβρίου τον αγώνα enduro race .

Το Σαββάτο  στις 7+30  θα πραγματοποιηθούν και παιδικοί αγώνες τρεξίματος και ποδηλάτου ηλικίας 4-7 ετών και 8-12 ετών  

Σάββατο  28  Σεπτεμβρίου

 Eliminator Race - 28 Σεπτεμβρίου  

Ο συγκεκριμένος αγώνας γίνεται σε  χωμάτινη διαδρομή συνολικής απόστασης   270    μέτρα   με μικρή   υψομετρική διαφορά και τεχνικά εμπόδια  (περιμετρικά του λόφου προφήτη Ηλία )

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι ηλικίας 15 ετών και άνω (15-18 ετών απαιτείται υπογραφή κηδεμόνα )

Γενική  κατηγορία ανδρών και γυναικών για κάθε αγώνα ξεχωριστά (κατηγορία δημιουργείται  με την προϋπόθεση οι συμμέτοχες να είναι  ελάχιστες )

Για την χρονομέτρηση των αθλητών θα υπάρχει ηλεκτρονικό χρονόμετρο στην εκκίνηση στο μέσον της διαδρομής και στον τερματισμό.

Ο συγκεκριμένος αγώνας θα έχει ώρα έναρξης για τους προκριματικούς   15:00  ώρα και ο τελευταίος αθλητής θα πάρει εκκίνηση 18:00  η ώρα

Οι συμμετέχοντες αθλητές μπορούν να κάνουν προπονήσεις  έως και την ώρα εκκίνησης    και στην διάρκεια του αγώνα εφόσον υπάρχει κενό από συμμετέχοντες .

Ο κάθε αθλητής θα έχει επίσημη χρονομέτρηση μόνο για μια χρονομετρημένη διαδρομή  μέσα στα χρονικά όρια που ορίζονται από το πρόγραμμα

Μπορεί ένας αθλητής να επιλέξει συμμετοχή και στα 2 αγωνίσματα στο τρέξιμο και στο ποδήλατο

Η συμμετοχή όλων  για το συγκεκριμένο αγώνισμα  είναι δωρεάν

Ο κάθε αθλητής θα συμμετέχει με την την πινακίδα τρεξίματος η ποδηλάτου από τον αγώνα  του  night  trail

Oι νικητές και   νικήτριες των αγώνων έχουν δωρεάν εγγραφή για τον αγώνα του night trail

Night Trail – 28 Σεπτεμβρίου 

Διοργανώνεται Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου. Απευθύνεται σε όλους που θέλουν να ζήσουν την εμπειρία του νυκτερινού  ορεινού τρεξίματος και  ορεινής ποδηλασίας.  Οι αγώνες είναι ανεξάρτητοι και μπορεί να συμμετέχει κάποιος μόνο σε έναν από τους δυο καθώς η εκκίνηση δίνεται με διαφορά δέκα λεπτών. Οι αγώνες είναι Open και μπορούν όλοι να λάβουν συμμετοχή σε αυτούς.  Το Sfendami Night Trail περιέχει νυκτερινό αγώνα ορεινού τρεξίματος  20 χμ  και  νυκτερινό αγώνα ορεινής ποδηλασίας  επίσης 20 χμ.  Οι νυκτερινοί αγώνες επαναλαμβάνονται για 4η συνεχόμενη χρόνια στην γνωστή διαδρομή του Sfendami Mountain Festival με  11 χμ μονοπάτια και 9 χμ δασικών δρόμων. Οι νυκτερινοί  αγώνες είναι κάτι πολύ διαφορετικό από όλους τους αγώνες που πραγματοποιούνται την ημέρα με διαφορετικά συναισθήματα αλλά και διαφορετικές προκλήσεις, απευθύνεται σε όλους, ακόμη και σε  πρωτοεμφανιζόμενους αθλητές. Η μοναδική προϋπόθεση για την συμμετοχή είναι φακός κεφαλής για τους δρομείς και για τους ποδηλάτες φακός ποδηλάτου.

Enduro Race – 29 Σεπτεμβρίου

Το Sfendami Enduro Race είναι η καινούρια ποδηλατική πρόταση της Σφενδάμης που πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά και εξελίσσεται κατά την διάρκεια της ημέρας. Ο αγώνας είναι Open και όλοι οι αθλητές μπορούν να λάβουν μέρος σε αυτόν.  Η ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου αγωνίσματος είναι στο ότι αποτελείται από 3 ειδικές διαδρομές οι οποίες χρονομετρούνται και ο αθλητής που θα συγκεντρώσει  συνολικά τον καλύτερο χρόνο  είναι ο νικητής του αγώνα.

οι 3 ειδικές διαδρομές που  είναι   στο σύνολο τους  μονοπάτια σε μια διαδρομή που είναι για όλους  ευχάριστη αλλά και βατή για κάθε επίπεδο αθλητή, ακόμη και για αρχάριο.

Οι 3 ειδικές διαδρομές είναι κατηφορικές  με συνδυασμό μικρών ανηφορικών που απαιτούν δύναμη αλλά και τεχνική.

Μέσα στο διήμερο θα πραγματοποιηθούν και παιδικοί αγώνες ορεινού τρεξίματος και ορεινής ποδηλασίας,  αλλά και άλλες δράσεις που θα ανακοινωθούν σύντομα, καθώς και μουσική βραδιά το Σάββατο με το πέρας των αγώνων.

H έναρξη εγγραφής αθλητών για το sfendami  adventure experience  θα ξεκινήσουν στις 2 Σεπτεμβρίου . Στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης θα αναρτηθεί  φόρμα δήλωσης ενδιαφέροντος  για όσους θέλουν να συμμετάσχουν. Με την φόρμα δήλωσης που θα συμπληρώνει ο αθλητής βοηθάει την διοργάνωση να οργανωθεί ανάλογα . Το ποσό συμμετοχής θα κατατεθεί με την ολοκλήρωση της εγγραφής στην γραμματεία των αγώνων έως και 30 λεπτά πριν της εκκινήσεις.

Το κόστος συμμετοχής και οι παροχές  αναφέρονται  στις σελίδες των αγώνων

O χώρος του προφήτη Ηλία προσφέρεται για ελεύθερη κατασκήνωση, διαθέτει τουαλέτες και ζεστά ντους, όπως και χώρο εστίασης και αναψυχής.  Στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης θα αναρτηθεί μια φόρμα δήλωσης συμμετοχής για να γνωρίζει η διοργάνωση τις προβλεπόμενες συμμέτοχες και να προετοιμαστεί . Οι έγραφες θα ολοκληρώνονται έως και μια ώρα πριν τις εκκινήσεις των αγώνων στην γραμματεία που θα λειτουργεί στον χώρο των εκδηλώσεων.  Σας περιμένουμε στον λόφο του προφήτη Ηλία για να περάσετε ένα ευχάριστο διήμερο με την παρέα σας στον αγώνα  eliminator  race στον  nihgt  trail  αλλά και με τον αγώνα enduro race  να διασκεδάσετε και να ανταγωνιστείτε στα μονοπάτια της Σφενδάμης.

 

 

                                

 

     

 

Comments are closed.