Ρεκόρ συμμετοχών στη Σφενδάμη

0060_run_sfendami_300x450

Ρεκόρ συμμετοχών στη Σφενδάμη

Sfendami 2008 – Ρεκόρ συμμετοχών αθλητών

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το διήμερο των αθλητικών εκδηλώσεων στη Σφενδάμη.

Το Σάββατο 19 Απριλίου έγινε ο αγώνας ορεινού τρεξίματος αποστάσεως 23,6 χμ. με τη συμμετοχή 157 αθλητών ανδρών και γυναικών από όλη την Ελλάδα. Εκτός από τους αθλητές αυτούς πήρανμέρος περίπου 105 άτομα, παιδιά και ενήλικες στις μικρότερες κατηγορίες. Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με επιτυχία χωρίς απρό

οπτα. Την Κυριακή 20 Απριλίου 210 αθλητές βρέθηκαν στην εκκίνηση του αγώνα ορεινής ποδηλασίας αποστάσεως 38χμ. περίπου. 83 αθλητές ηλικίας από 5 ως 15 ετών αγωνίστηκαν στις αποστάσεις των 500 μ. και των 5 χμ. Παρά τη δυσκολία της διαδρομής και τον μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων  ο αγώνας έληξε μέσα σε ένα κλίμα ευφορίας . Παράλληλα με τον αγώνα υπήρχε παρουσίαση εκθετών με συμπληρώματα διατροφής και ό,τι χρειάζεται για το τρέξιμο και το ποδήλατο. Τα περιοδικά

   RUNNER  και MBike, που ήταν και χορηγοί επικοινωνίας, ενημέρωναν τους αθλητές και τους επισκέπτες.

    Το Σάββατο έγινε αθλητικό σεμινάριο  με ομιλητές το Γιώργο Ζιώγα, εργοφυσιολόγο και τ

ο Στέλιο Πανταζή, διατροφολόγο. Στην αρχή έγιναν εισηγήσεις από τους ομιλητές και στη συνέχεια  συζήτηση με βάση τα ενδιαφέροντα και τις ανησυχίες των αθλητών. Και τις δύο μέρες έγινε επίδειξη δεξιοτεχνίας από το Γιάννη Κορφιάτη και το Σίμο Ευφραιμιάδη σε ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή με ειδικές κατασκευές. Ακόμα η χορευτική ομάδα FREEZE παρουσίασε μοντέρνο χορό (break dance) ενθουσιάζοντας όχι μόνο τη νεολαία αλλά και όλους τους θεατές οι οποίοι κατα το διήμερο ξεπέρασαν τις 2000 . Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης προσφέρθηκαν  παραδοσιακές γεύσεις (πίτες και γλυκά του κουταλιού) σε όλους τους αθλητές παρασκευασμένες από τα ΚΑΠΗ,  τον Πολιτιστικό Σύλλογο “ΠΑΛΙΑΝΗ”, τον Ποντιακό Σύλλογο “ΠΥΡΡΙΧΙΟΣ” και το Σύλλογο Γυναικών Σφενδάμης. Ο Αιμοδοτικός Σύνδεσμος Σφενδάμη κάλυπτε τις διατροφικές ανάγκες των επισκεπτών και όχι μόνο.

Η διοργάνωση υποστηρίχθηκε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας, το Δήμο Πύδνας, το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, την Αστυνομική Διεύθυνση Αιγινίου, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κολινδρού . Σημαντικότατος ήταν ο ρόλος του Σύλλογου Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας, της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Δήμου Θεσσαλονίκης και της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας που με την εμπειρία τους αντιμετώπισαν τις δυσκολίες που προέκυψαν στους αγώνες. Η συμμετοχή των εθελοντών ήταν πολύ μεγάλη και ανά πάσα στιγμή εξυπηρετούσαν τους αθλητές και τους επισκέπτες.

   Η όλη διοργάνωση βιντεοσκοπήθηκε από το Γιώργο Σαββίδη. Σύντομα θα παραχθεί και DVD, το οποίο θα προμηθεύεστε από τη διοργάνωση.

 Ραντεβού, λοιπόν, στη Σφενδάμη στις 11-12 Απριλίου 2009

Τεχνικός Σύμβουλος Υπεύθυνος Διοργάνωσης
Σταμούλης Κων/νος Τσανακτσίδης Μπάμπης
 

Comments are closed.